Onze expertises

Of het nu gaat om groen en circulair bouwen, een verbouwing, aanbouw, verduurzamen, isolatie, elektriciteit, verwarming, timmerwerk, badkamer, keuken, deuren, kozijnen, schilderen, stucwerk, vloeren of dakbedekkingen: ons team staat voor u klaar om al uw woonwensen waar te maken.In het eerste gesprek ben ik benieuwd naar uw wensen en het ideale eindresultaat. Zo krijg ik gevoel bij wat u wilt. Vervolgens kijk ik naar de technische mogelijkheden en de beste constructie. Dit doe ik eventueel samen met een architect. Daarbij denken we graag met u mee en geven we advies. Als we het concept hebben uitgewerkt, geven we meteen een eerlijke prijsindicatie. Tijdens het hele bouwproces communiceren we open over de gemaakte kosten, zodat u nooit achteraf voor onverwachte verrassingen komt te staan.

expertises - ontwep & advies - bouw woning - RTC Totaalbouw
RTC Totaalbouw - Zonnepanelen

We durven gerust te stellen dat we vooroplopen in circulair en ecologisch bouwen. Duurzaamheid vinden we belangrijk. In ons eigen ontwikkelde pakket materialen maken we zoveel mogelijk gebruik van circulaire producten. Denk aan circulaire houtskeletbouw, ecologisch isolatiemateriaal zoals IsoVlas, bamboe gevelbekleding en het installeren van warmtepompen, zonnepanelen en airco’s. Het is onze passie om uw huis zo duurzaam en energieneutraal mogelijk te maken.

Bij iedere aanbouw en verbouwing gebruiken we houtskeletbouw en ecologische isolatie. Hiervoor hebben we een compleet eigen concept ontwikkeld, zodat we een duurzame, betaalbare én esthetisch fraaie aanbouw kunnen realiseren. Iedere aanbouw maken we onderdeel van de woning. Denk aan vloeren en vloerverwarming die doorlopen, de elektra die op orde is, schuifpuien en lichtstraten. Zo bent u in één keer helemaal klaar. Wilt u verbouwen? Dan kijken we meteen naar de energiezuinigheid, maar ook naar de indeling, lichtinval en de binnen-buitenverbinding. Nieuwe vloer, tegelwerken, keuken, stukadoren, schilderen: we ontzorgen u volledig.

RTC Totaalbouw - Aanbouw-Koekstraat-1-RTC-bouw
keukens badkamers en toiletten - RTC Totaalbouw

We zijn benieuwd naar uw ideaalplaatje. Daarom vragen we u om een moodboard te maken voor uw droomkeuken- of badkamer. Natuurlijk laten we u graag alle mogelijkheden en inspirerende voorbeelden zien. Bij ons kunt u alles in één keer uitzoeken en heeft u een ruime keuze. U krijgt advies en kiest vervolgens op één plek de keuken of badkamer uit, inclusief tegels, sanitair en afwerking. Badkamers en toiletten nemen we alleen mee als onderdeel van een grotere verbouwing.

Naast traditioneel stucwerk kunnen wij de Hempflax binnenwand stuken met leem. Leemstuc is koel in de zomer en warm in de winter. Bovendien is dit materiaal vochtregulerend, zodat de luchtvochtigheid op een gezond niveau blijft. Vervolgens werken we dit af met leemverf. Dit is een ecologische, duurzame methode voor een nog comfortabeler leefklimaat. Maar u kunt ook kiezen voor regulier stukwerk. Sierpleister, spachtelputz, glad stucwerk, sierlijsten; voor welk stucwerk u ook kiest, onze stukadoors maken het. Netjes én strak. Onze schilders brengen vervolgens feilloos de juiste kleuren aan. Binnen en buiten.

Stucwerk & schilderen - RTC Totaalbouw
elektriciteit & verwarming - RTC Totaalbouw

Wij zijn groot fan van warmtepompen. Daarmee kunt u niet alleen uw huis en water verwarmen, maar ook koelen. Een mooie combinatie met zonnepanelen die de energie opwekken voor een kleine hybride ketel. Daarnaast plaatsen we vaak het nieuwe Cv-systeem met radiatoren die in de zomer ook kunnen koelen. Een investering vooraf, maar uiteindelijk een voordelige keuze omdat u minder of geen airco’s hoeft aan te schaffen. Bovendien krijgt u er subsidie voor. Hierover adviseren we u graag. Daarnaast kunnen we vloerverwarming aanleggen en alle elektra opnieuw netjes aanleggen. Zo kunt u ook meteen de elektra voorbereiden op het plaatsen van zonnepanelen, een laadpaal of warmtepomp, mocht u dat in de toekomst willen.

Met mooie houten, kamerhoge kozijnen en deuren in trendy steel-look creëert u meteen meer sfeer in uw woning. Combineer dit met ruimere doorgangen voor een fijne doorloop. Dit alles maken we van duurzaam hardhout in onze eigen timmerwerkplaats. Een stuk maatwerk dus. Ook voor dakbedekking bent u bij ons op het juiste adres. Het materiaal kiest u; dakpannen, metaalplaten, een leien dak of zelfs een wit dak: daarmee is de doorslagtemperatuur 10 graden Celsius minder dan bij een zwart dak.

RTC Totaalbouw - Nieuweweg-verbouwing-RTC-bouw-scaled
RTC Totaalbouw - St-Annastraat-verbouwing-RTC-bouw

Een vloer heeft veel impact op de uitstraling, dus ook hier gaan we alleen voor het beste eindresultaat. Of u nu kiest voor een visgraat, rechte plank, tegels of een combinatie; voor iedere gewenste stijl hebben we een oplossing. Wij leggen alleen PVC-vloeren die niet van echt hout of natuursteen te onderscheiden zijn. Ook voor gestoffeerde trapbekleding en raambekleding bent u bij ons op de juiste plek.