Ecologische bouw

Ecologisch bouwen is een specialiteit. Wij verdiepen ons hier al jaren in en houden alle ontwikkelingen rondom circulair bouwen nauwgezet in de gaten. Of het nu gaat om sloopwerken, een verbouwing of aanbouw; bij ons kunt u duurzame en groene keuzes maken. Denk aan ayous gevelbekleding, bamboe gevelbekleding, IsoVlas isolatie, Hempflax isolatie en houten constructiewerken zoals houtskeletbouw. Ook voor het verduurzamen van uw huis bent u bij ons op de juiste plek. Bijvoorbeeld met zonnepanelen, een warmtepomp of airco. Wij gaan voor gezond werken én gezond wonen. Kortom: groen bouwen zit in ons DNA.IsoVlas is een natuurlijke en duurzame vorm van isolatie. Ideaal als je kiest voor ecologisch bouwen. Het materiaal is 100% afbreekbaar én 100% herbruikbaar. Bovendien scoort IsoVlas isolatie hoog in temperatuur- en geluidsisolatie. Daarnaast werken we met Hempflax. Ook dit materiaal is puur natuur en heeft een zeer sterke isolerende en vochtregulerende werking. Beide materialen verwerken we in de circulaire houtskeletbouw. Daarbij werken we met een damp-open-systeem, zodat het vocht altijd van binnen naar buiten kan en met een dampremmer, om het vocht van buiten zoveel mogelijk tegen te houden. Een gezonde ecobouw keuze dus!

isovlas isolatie - ecologische bouw - RTC Totaalbouw
RTC Totaalbouw - Aanbouw-Koekstraat-1-RTC-bouw

Bent u op zoek naar een natuurlijke uitstraling? Dan is bamboe gevelbekleding iets voor u. Een ecologische en duurzame keuze, die ook nog eens erg mooi is. Het bamboe kleurt met de seizoenen mee; in de zomer is deze grijzer, in de winter bruiner waarbij u meer de houtstructuur ziet. Bovendien krijgt u 25 jaar garantie op deze circulaire gevelbekleding.

Ayous gevelbekleding heeft ook een houten, natuurlijk uitstraling. Het oogt iets luxer en moderner dan bamboe gevelbekleding. Dit materiaal vraagt wel wat vaker om een behandeling en hierop krijgt u 10 jaar garantie. Deze afwerking is duurzaam en past goed in een ecobouw.

RTC Totaalbouw - Blauwehof-RTC-bouw-1024x768
circulair bouwen - ecologische bouw - RTC Totaalbouw

Het liefst werken wij met producten die gerecycled kunnen worden tot een ander product. Bij ons kunt u dus kiezen voor materialen die herbruikbaar zijn. Hierin zijn we nooit uitgeleerd; we verdiepen ons continu in nieuwe technieken rondom circulair bouwen, verduurzamen van huizen en ecobouw. Zo is de volgende stap bijvoorbeeld om te werken met gerecyclede materialen. Zo blijven we duurzaam en circulair bouwen continu verder ontwikkelen en verbeteren.

Werken met een houtskeletbouw biedt verschillende voordelen. Het is prijstechnisch interessant en hout werkt makkelijk; je kunt er alles op bevestigen. Dat betekent dat je technische zaken hierin beter en sneller kunt verwerken. Bovendien is dit een duurzame keuze, omdat hout hergebruikt en gerecycled kan worden. Natuurlijk werken we altijd met hout van het FSC-keurmerk. Voor iedere gekapte boom wordt dan een nieuwe geplant. Dat noemen wij groen en circulair bouwen!

houtskeletbouw - RTC Totaalbouw